netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Arkivarie / dokumenthanteringsingenjör – Forsmark

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2022-02-18

Ansök nu

Arkivarie / dokumenthanteringsingenjör – Forsmark

Vill du arbeta med dokumenthantering? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Forsmark. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Om jobbet

Tjänsten är placerad på enheten Erfarenhetsåterföring och Anläggningsstöd och gruppen Dokumenthantering och Arkivering. Gruppen där du kommer att ingå har ansvar för att förvalta, uppdatera och utveckla Forsmark arkiv och arbetssätt kopplade till området. I ansvaret ingår också att ta emot och registrera inkommande dokument (registratur) samt att säkra tillgängligheten till den information som behövs i verksamheten genom t ex. distribution av anläggningsdokumentation till olika delar av verksamheten. Vidare stödjer vi Forsmark verksamhet i dokumenthanteringsfrågor samt bevakar och tolkar krav inom arkivområdet. På gruppen ligger även ansvar för förvaltning, utveckling och samordning av IT-system och tillhörande metoder inom dokumenthanteringssystemet.

Dina arbetsuppgifter

·Löpande arkivarbete, dokumenthantering, sakkunnig inom arkiv- och dokumenthanteringsområdet, arbete i dokumenthanteringssystemet Arken

  • Ansvara och driva gallringsutredningar av såväl teknisk som administrativ dokumentation.
  • Ordna och förteckna arkiv samt förbereda arkivredovisning inför leverans till riksarkivet.
  • Leda och driva utvecklingsaktiviteter inom arkivområdet.

Om dig

·Du har akademisk examen – Utbildning inom arkiv- och informationsvetenskap eller likvärdig kompetens som förvärvats genom arbetslivserfarenhet/utbildning/kurser

·Du talar och skriver svenska obehindrat samt har god kunskap i engelska.

·Du har goda kunskaper om lagar och regler inom arkivområdet.

meriterande:

·Utbildning inom systemvetenskap och IT är meriterande

·Praktisk kunskap om införande och förvaltning av system för digitalt bevarande.

·Erfarenhet av myndighetskontakter.

Vi söker dig som är analytiskt lagd då du för rollen tolkar lagar och krav inom gällande område samt ansvarar för att implementera dessa i styrande dokument och verksamheten i stort. Som stöd till organisationen behöver du vara tydlig och strukturerad i din kommunikation. Stor vikt kommer läggas vid din förmåga att samarbeta med andra och att du är driven och uthållig, då rollen stöttar olika delar av organisationen. Det är av vikt att du som Arkivarie/dokumenthanteringsingenjör följer upp och säkerställer att organisationen efterlever de krav som finns inom området. Tjänsten kräver givetvis administrativ kompetens och en fallenhet för att t.ex. utforma instruktioner, anvisningar och andra dokument.

Om oss

Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Övrig information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Moa Lagenius tfn 072-52 812 94

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till rekryterare, Summer Lovlinger, 070-19 456 64.

Våra fackliga representanter är:Hans Lindqvist – Akademikerna, Mia Friberg – Unionen, Sofie Edin – Ledarna, Conny Nordström – SEKO. Samtliga nås på telefon 0173-81 000 (vx).

Placeringsort:Forsmark

 

 

Välkommen med din ansökan senast den 9 januari 2022 via Vattenfalls hemsida.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

 

Dela detta jobb

Arkivarie / dokumenthanteringsingenjör – Forsmark

Vattenfall AB