netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Diarienummer LED 2021/582

Diskrimineringsombudsmannen (DO) söker en HR-generalist som vill vara med att vidareutveckla myndighetens arbetsmiljöarbete. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet av arbete med samverkansavtal.

HR-enheten 

HR-enhetens uppdrag är att stödja att myndigheten har ett professionellt medarbetar- och ledarskap, en god och hållbar arbetsmiljö och kompetensförsörjning samt ett aktivt arbete för lika rättigheter och möjligheter. Enheten ansvarar för att bland annat bistå med stöd, samordning och utveckling av myndighetens strategiska och löpande HR-arbete samt att ge konsultativt stöd till cheferna inom HR-området. I ansvaret ingår också att säkerställa att avtal och interna styrdokument inom HR-området följer gällande regelverk och överensstämmer med den statliga arbetsgivarpolitiken. Vidare ansvarar enheten för att informera, samverka och förhandla med de fackliga parterna i arbetsgivar- och verksamhetsrelaterade frågor samt att informera och samverka med skyddsombud i arbetsmiljöfrågor.

Enheten består av fyra medarbetare och en HR-chef.

Dina arbetsuppgifter 

Som HR-generalist på DO arbetar du både operativt och strategiskt med HR-frågor tillsamman med kollegorna på enheten. I dina arbetsuppgifter ligger fokus på att driva och utveckla myndighetens systematiska arbetsmiljöarbete. I arbetsuppgiften ingår bland annat att vidareutveckla processen angående myndighetens systematiska arbetsmiljöarbete och att implementera den i verksamheten. I arbetet ingår det också att ge konsultativt stöd till myndighetens chefer i olika HR-frågor samt bidra i myndighetens andra förekommande arbetsuppgifter.

Kravprofil 

Vi söker dig med

 • akademisk examen från PA-programmet,

 • några års aktuell erfarenhet av att driva utvecklingsfrågor inom arbetsmiljöområdet i syfte att bidra till en hållbar arbetsmiljö,

 • några års aktuell erfarenhet av att driva arbete med att integrera det systematiska arbetsmiljöarbetet i en verksamhet,

 • några års aktuell erfarenhet av att ge konsultativt stöd till chefer inom olika HR-frågor,

 • goda kunskaper gällande lag- och övriga regelverk inom arbetsmiljöområdet,

 • god kunskap om de statliga regelverken och dess avtal samt om vad arbetsgivarrollen innebär ur ett HR-perspektiv,

 • aktuell erfarenhet av att informera och samverka med fackligt förtroendevalda i olika arbetsgivarfrågor,

 • mycket goda kommunikativa egenskaper,

 • goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Du ska ha förmåga

 • att ge kvalificerat och professionellt konsultativt stöd till chefer i olika HR-frågor,

 • att självständigt planera och driva ditt arbete framåt inom HR-området på ett strukturerat sätt,

 • att kunna analysera och genomföra bedömningar inom HR-området utifrån verksamhetens behov,

 • att i ditt arbete inge förtroende och ha hög integritet,

 • att samarbeta i grupp och skapa goda relationer med kollegor,

 • att kunna vara prestigelös, lösningsinriktad och dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter,

 • att vara flexibel och att snabbt kunna sätta sig in i och växla mellan olika arbetsuppgifter,

 • att i ditt arbete kunna möta människor med respekt.

Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid förmågekraven.

Meriterande

 • erfarenhet av att arbeta i en organisation med samverkansavtal,

 • kunskaper och erfarenhet av att arbeta med ledarskap och medarbetarskap inom organisationer,

 • erfarenhet av kompetensbaserad rekrytering.

Tjänsten är en allmän visstidsanställning på heltid under ett år. Tillträde så snart som möjligt.

Om DO

DO är en statlig myndighet och vårt uppdrag regleras i lagen (2008:568) om Diskrimineringsombudsmannen. I uppdraget ingår att utöva tillsyn över diskrimineringslagen (2008:567) och därutöver att verka för att diskriminering som har samband med kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder inte förekommer på några områden av samhällslivet. Vi ska också genom råd och på annat sätt medverka till att den som utsatts för diskriminering kan ta till vara sina rättigheter. DO ska vidare på annat sätt verka för lika rättigheter och möjligheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.

För närvarande är vi ett hundratal anställda som arbetar i tillgängliga lokaler på Råsundavägen 18 i Solna, med närhet till goda kommunikationsmöjligheter. Vi ser inte ytterligare anpassningar som ett hinder. Läs mer om DO på http://www.do.se/

Vi erbjuder dig en arbetsplats med förmåner som bland annat flexibla arbetstider, friskvårdsersättning och friskvårdstimme. Vid myndigheten har alla medarbetare egna arbetsrum.

Vi värnar om en rekrytering fri från diskriminering som ger lika möjligheter för alla.

Vi undanber oss vänligen kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

I denna rekrytering samarbetar DO med SOURCE Executive Recruitment. Frågor om tjänsten besvaras av Minna Aspnäs via mobil 070-735 20 23 eller via e-post minna.aspnas@source-executive.se. 

Fackliga företrädare är för Saco Olle Andersson Brynja och för ST Ammar Makboul. Du når dem via DO:s växel 08-120 20 700.

Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning senast den 16 januari 2022 via ansökningsfunktionen på www.do.se/om-do/jobba-hos-oss/lediga-tjanster/alternativt till Diskrimineringsombudsmannen,
Box 4057, 169 04 Solna med referensnummer LED 2021/582. Observera att vi inte ser din profilsida på LinkedIn som en inskickad ansökan och meritförteckning.

 

DO söker en HR-generalist för ett tidsbegränsat uppdrag

Ort
Utgår

2022-02-17

Ansök nu

Dela detta jobb