netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Kommunikationsstrateg

Ansök nu

Kommunikationsstrateg

Livsmedelsverket kommunicerar frågor om säker mat och hållbara matvanor till många målgrupper och på olika sätt – ett utmanande uppdrag mitt i mediebruset. Vår ambition är att kommunikationen ska vara smart och relevant för att få effekt på målgruppernas kunskap och beteende.

Vi har fått flera nya uppdrag som kräver kommunikation och behöver därför förstärkning. Våra uppgifter är breda och handlar om mat och hälsa, hållbarhet, regler och kontroll. Det kan handla om kostråd, måltider inom vård, skola och omsorg, att underlätta för livsmedelsföretag, en likvärdig livsmedelskontroll eller civilt försvar.

På kommunikationsavdelningen arbetar sexton medarbetare som har till uppdrag att leda, utveckla och samordna Livsmedelsverkets över­gripande kommunikation. Vi ansvarar för och utvecklar verkets gemensamma kanaler. Vi arbetar i två team.

Arbetsuppgifter

Det blir en blandning av strategiskt och praktiskt kommunikationsarbete, både på lång sikt och i snabba sakfrågor. Fokus varierar beroende på vad som är aktuellt. Du ska analysera, göra kloka bedömningar och hålla i genomförandet av kommunikationsinsatser, både externt och internt. Det handlar om att utveckla Livsmedelsverkets kommunikation och kanaler till många olika målgrupper. Du arbetar nära projektledare, sakkunniga och chefer, med de andra kommunikatörerna på kommunikationsavdelningen och samarbetar med andra myndigheter.  

Kvalifikationer

Du ska ha universitets-/högskoleutbildning i kommunikation eller motsvarande, samt flera års erfarenhet av strategiskt och praktiskt kommunikationsarbete. Du ska kunna analysera, planera, genom­föra och utvärdera kommunikationsinsatser. Du måste behärska den moderna kommunikatörens verktygslåda och gärna ha god kunskap om nya medier. Det är mycket viktigt att du är en god och bred skribent som obehindrat kan anpassa innehåll efter målgrupp och kanal.

Du ska ha erfarenhet av att arbeta i större projekt, fungera som rådgivare, samt förmåga att självständigt kunna företräda kommunikationsperspektivet såväl inom organisationen som i kontakt med andra myndigheter/organisationer. Det är en fördel om du har erfarenhet från arbete på central nivå i större organisation, gärna från offentlig förvaltning.

Det är meriterande om du har erfarenhet av bred samhällskommunikation och samhällsdebatt - gärna om mat och hälsa. Du måste ha god förståelse för samhället och dess aktörer. Det är meriterande om du har beställarerfarenhet av externa kommunikationstjänster, gärna inom offentlig förvaltning.

Som person är du drivande, strukturerad och analytisk. Du är också lyhörd och bra på att samarbeta, samtidigt som du har förmåga att självständigt driva arbetet framåt. Du har gott omdöme och ett flexibelt förhållningssätt, du har lätt att ställa om och hjälper gärna till där det behövs. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta kommunikationschef Christina Lindahl. Representant för SACO är Anna Carlbom Härd och för ST är Annica Gunnarsson. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00, efter den 10 januari 2022.

Sista ansökningsdag: 2022-01-18. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning:  

Diarienummer: 2021/05727

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Länk till den här sidanhttps://www.livsmedelsverket.se/om-oss/jobba-hos-oss1/lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=811&rmlang=SE

Dela detta jobb

Kommunikationsstrateg

Livsmedelsverket