netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Sommarjobb inom ekonomiskt bistånd till Arbetsmarknad och försörjning

Ort
Utgår

2022-01-31

Ansök nu

Sommarjobb inom ekonomiskt bistånd till Arbetsmarknad och försörjning

Om arbetsplatsen

Linköpings kommun bildar fr o m 1 januari 2022 en ny förvaltning, Integrations- och arbetsmarknadsförvaltningen, med utgångspunkt i Arbetsmarknadsnämndens nuvarande ansvarsområde. Förvaltningen har uppdraget att genom olika arbetsmarknadsinsatser få fler medborgare att övergå från arbetslöshet till egen försörjning samt att minska antalet medborgare som uppbär försörjningsstöd.

Inom avdelning Arbetsmarknad och försörjning (AMF) bedrivs handläggning av ärenden gällande ekonomiskt bistånd på 6 enheter med olika inriktning: Mottagning, Arbetsmarknad och försörjning 1-4 samt Integration. Enheterna leds av respektive enhetschef och på enheterna finns enhetssamordnare som sköter det operativa arbetet. 

Inom enheterna handläggs ansökningar om ekonomiskt bistånd enligt socialtjänstlagen samt att bakomliggande orsaker och eventuella hinder för egen försörjning utreds. Målet är att individen så snart som möjligt ska bli självförsörjande. Arbetet bedrivs utifrån en helhetssyn där insatser planeras tillsammans med andra samverkanspartners.

Arbetsbeskrivning

Arbetsmarknad öch försörjning söker nu sommarvikarier till sommaren 2022. Detta är en unik möjlighet för dig som vill få erfarenhet inom myndighetsutövning.

Sommarvikarier arbetar i första hand med att handlägga ansökningar om ekonomiskt bistånd och ha klientkontakt när ordinarie personal är på semester.

Sommarvikariatet är förlagd under perioden juni till augusti under 7-9 veckor. Möjlighet till ledigheter under den här tiden är begränsade. I vissa fall erbjuder vi även timvikariat redan under våren 2022, med introduktion och arbete på någon av avdelningens enheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen alt. beteendevetenskaplig examen, är socionomstuderande eller studerar annan beteendevetenskaplig utbildning. Dokumenterad utbildning i socialrätt samt erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd är meriterande. Har du annan erfarenhet från myndighetsutövning och myndighetsdokumentation är det meriterande.

Arbetsuppgifterna förutsätter förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du initierar arbetsuppgifter på egen hand inom ditt ansvarsområde.

Du har välgrundade värderingar och har förmågan att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du kan hantera stressiga situationer och behåller fokus på uppgiften samt kan ta snabba beslut. Du är trygg och har god självinsikt samt förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.

Hos oss är det viktigt att du är socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang och har förmågan att skapa kontakter.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten

Tillträde: Juni 2022

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning juni - augusti

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 15-20

Ref. nr: 8197

Dela detta jobb

Sommarjobb inom ekonomiskt bistånd till Arbetsmarknad och försörjning

Linköpings kommun