netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Utredare inom personalsäkerhet

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2022-02-03

Ansök nu

Utredare inom personalsäkerhet


För att efterleva säkerhetsskyddslagstiftningen ansvarar Security Vetting Unit för säkerhetsprövningsprocessen tillsammans med Vattenfalls säkerhetsorganisation. Teamet är operativt ansvariga för genomförande av registerkontroller, bakgrundskontroller och säkerhetsprövningsintervjuer inför anställningar och andra befattningar som är placerade i säkerhetsklass. Teamet består idag 12 medarbetare fördelat på specialister, utredare, administratörer, koordinatorer och chef. Vi fortsätter nu att utveckla verksamheten och behöver förstärka med ytterligare en utredare.
 
Ansvar/Uppgifter

Som Vetting Specialist inom Security Vetting Unit på Vattenfall bidrar du till möjligheten att skapa ett fossilfritt liv genom att säkerställa att rätt personer tas in till Vattenfalls säkerhetsklassade tjänster.

Du har en viktig funktion inom avdelningen för att säkerställa att våra ärenden utreds i tid och med rätt kvalitet. Du arbetar nära andra kollegor inom teamet för att hantera inkommande ärenden samt identifiera och lösa uppkomna operativa och administrativa utmaningar kopplat till säkerhetsprövningsprocessens olika steg.
  
Du kommer i huvudsak att arbeta med bakgrundskontroll, säkerhetsprövningsintervju samt dokumentering kopplat till säkerhetsprövningsprocessen. Arbetet syftar till att klargöra kandidatens pålitlighet, lojalitet och eventuella sårbarheter.
  
Du kommer att samarbeta med Vattenfalls rekryteringsorganisation, rekryterande chefer och inte minst Vattenfalls övriga säkerhetsorganisation. Du har också kontakt med våra kandidater och arbetar aktivt och förebyggande i syfte att bidra till en bra kandidatupplevelse genom ett professionellt och inkluderande arbete.

Kompetens

Du har ett genuint intresse för att prata med människor samt bedöma kandidaters lämplighet, vidare har du en väl utvecklad förmåga att arbeta med dokumentering av insamlat underlag. Vidare arbetar du med en tydlig struktur och har en hög säkerhetsmedvetenhet. Som person har du ett gott omdöme, är öppensinnad och fördomsfri och tycker om att tillhöra ett team, även om du ofta utför dina arbetsuppgifter på egen hand. Du tar ett tydligt ägandeskap för ditt ansvarsområde och driver självständigt ditt arbete framåt. Du arbetar aktivt med att skapa och förvalta goda relationer inom och utanför organisationen.
  
Förutom ovanstående kvalifikationer har du:

  • Minst tre års arbetslivserfarenhet inom området personalsäkerhet, underrättelsetjänst eller säkerhetsskydd. Yrkeserfarenhet inom till exempel Polismyndigheten eller Försvarsmakten är meriterande.
  • Akademisk examen inom säkerhetsområdet, beteende- eller personalvetenskap, alternativt arbetslivserfarenhet som Vattenfall anser lämplig för tjänsten
  • Dokumenterad kunskap och/eller erfarenhet om beteendevetenskap, underrättelsetjänst, personalsäkerhet eller säkerhetsskydd
  • Goda kunskaper i Officepaketet samt i att använda systemstöd
  • Flytande Svenska och Engelska i såväl tal som skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
  
Erbjudande
Som utredare inom Security Vetting Unit på Vattenfall får du förtroendet att arbeta med en blandning av operativa uppgifter och utredningar. Du blir del av ett öppet och positivt team som jobbar för att stärka Sveriges säkerhet och skydda det skyddsvärda.  
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
  
Placering: Solna, merparten av uppdragen kommer att utföras i mälardalsregionen. Resor till övriga Vattenfalletableringar i Sverige och i Europa förekommer.
  
För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Magnus Hilding +46 72-231 59 25 eller rekryterare Jessica Petersson +46 70 039 87 70.
  
Fackliga representanter är Anders Bohlin (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Lennart Bengtsson (SEKO). Du når alla via Vattenfalls växel, 08- 739 50 00.
  
Vi ser fram emot din ansökan med personligt brev och CV via länken nedan senast den 31 december 2021.. Urval kan komma att ske löpande, vänta därför inte till sista dagen med din ansökan.
  
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är säkerhetsklassad, därför kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
    #LI-SE  

 

 

Dela detta jobb

Utredare inom personalsäkerhet

Vattenfall AB